Verlegging Noorderbrug Maastricht start in voorjaar

De nieuwe aanlanding van de brug, met onderin het kruispunt Cabergerweg-Fort Willemweg. © Artist Impression: Bureau Palmbout
Het verleggen van de aanlanding van de Noorderbrug start in het voorjaar van 2016.
Tot die tijd is Strukton Civiel bv, waarmee de gemeente Maastericht woensdag contracten ondertekende, bezig met de voorbereidingen. Zo worden er ontwerpen gemaakt, kabels verlegd en gebouwen gesloopt die nu nog in de weg staan.

Ballast Nedam

Strukton bleef als solitaire partij over nadat het consortium dat de bouwer vormde samen met Ballast Nedam uit elkaar viel. Ballast trok zich terug vanwege de financiële perikelen bij dat bedrijf.

Lees ook: Ballast Nedam stelt jaarcijfers weer uit

Directeur Bekooij van Strukton, dat ook betrokken is bij de ondertunneling van de A2, is blij dat de handtekeningen nu zijn gezet. "Met de aanleg van de Noorderbrug kunnen wij meehelpen om de bereikbaarheid en leefbaarheid van Maastricht te verbeteren."

Verbeteringen

Behalve de verkeerstechnische klus aan de brug wordt ook de kruising bij de Willem Alexanderweg in Limmel verbeterd en komt er een nieuwe rechtstreekse verbinding met Lanaken. Qua leefbaarheid moet de nieuwe aanlanding de singelstructuur rondom de binnenstad gaan ontlasten.

Verbinding

Verder worden de Lage Fronten in ere hersteld, net als de verbinding met de Hoge Fronten, waardoor aan de noordkant het nieuwe Frontenpark ontstaat.
Om de bereikbaarheid te garanderen wordt bij de planning en de fasering rekening gehouden met andere verkeersprojecten in de stad.

Lees ook: Rol Ballast Nedam onduidelijk bij brug in Maastricht

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!