Parlement ziet sluiten Floriade-terrein in avonduren niet zitten

De Innovatoren op het voormalige Floriadeterrein in Venlo. © L1
Het Limburgs Parlement vindt bijna unaniem dat het Floriadeterrein bij Venlo zoveel mogelijk open moet blijven voor omwonenden en recreanten.
Een motie van de PvdA kreeg alleen geen steun van de eenmansfracties van 50Plus en Lokaal-Limburg. De directie van de huidige eigenaar van het terrein - Campus Vastgoed - wil het terrein vanaf 17:00 uur sluiten voor publiek. Met name uit veiligheidsoverwegingen.

Teleurstelling

PvdA-fractievoorzitter Jasper Kuntzelaers noemde dat in het Limburgs Parlement 'een grote teleurstelling'. Hij wees op de tientallen miljoenen die de provincie heeft geïnvesteerd in de Greenport Campus en eerder in de Floriade zelf. "Het zou intens zonde zijn als wandelaars, skaters, fietsers en hardlopers niet meer volop gebruik kunnen maken van dat gebied", aldus Kuntzelaers.
Kuntzelaers vroeg het provinciebestuur met de directie van de Campus Vastgoed om de tafel te gaan zitten om het Floriadeterrein in ieder geval in de weekends en 'zolang de zon schijnt' open te houden.

Verwachtingen
VVD-gedeputeerde Joost van den Akker zegde toe dat te doen maar waarschuwde tegelijk voor overspannen verwachtingen. Hij wees erop dat het terrein sinds 2017 met de Campus Vastgoed BV in private handen is. Ook al is de provincie een belangrijk aandeelhouder.

Spelregels

"Daar hebben de provincie en de vijf betrokken gemeenten destijds bewust voor gekozen", zo stelde Van den Akker. "Maar dat betekent dat niet wij in de eerste plaats de spelregels bepalen voor de openstelling van het gebied." Bovendien investeert de provincie in de ontwikkeling van een bedrijvencampus en niet in een recreatiegebied en wordt het nabijgelegen park Zaarderheiken wel ingericht voor recreanten’, aldus de gedeputeerde.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!