Maastricht is de populairste stad van Nederland

© iStock
Maastricht is de meest geliefde stad van ons land.
Dat blijkt uit het Steden & Streken Merkenonderzoek van merkadviesbureau Hendrik Beerda Brand Consultancy.

Bovenaan

Onder de Nederlandse bezoekers is de provinciehoofdstad de populairste stad van het land. Op de ranglijst van de 30 grootste gemeenten staat Maastricht bovenaan, op de voet gevolgd door Amsterdam en Groningen.
Steden met een historische binnenstad scoren steevast goed in het onderzoek. Amsterdam, Maastricht en Delft hebben volgens bezoekers de aantrekkelijkste architectuur.

Maastrichtenaren

Maastricht is niet alleen onder toeristen, maar ook onder de eigen inwoners de meest geliefde stad. De Maastrichtenaren zijn volgens het onderzoek vooral trots op het uitgebreide aanbod van café's en restaurants, de historische binnenstad en de omringende natuur. Ook in Den Bosch en Groningen zijn de inwoners trots op hun eigen stad.
De provincie komt ook goed uit de bus. Limburg en Noord-Brabant roepen bij de gemiddelde Nederlander het warmste gevoel op.

Beste winkelstad

Maastricht staat ook als winkelstad bovenaan. Dat blijkt uit de Retail Gemeente Atlas 2015. De provinciehoofdstad scoort vooral op het gebied van winkelaanbod, historisch karakter en gezelligheid hoog.
In dit onderzoek van Q&A Research & Consultancy werden de steden beoordeeld op winkelaanbod, bereikbaarheid, sfeer en beleving. Maastricht wordt als beste gewaardeerd, gevolgd door Den Bosch en Haarlem.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!