Nieuws

'Stadionverbod blotebillen-fan moet worden verscheurd'

© Orange Pictures
De advocaat van de supporter van VVV-Venlo die onlangs een stadionverbod kreeg, vindt dat de club dat verbod moet opheffen. Hij vroeg de club meermaals om bewijs, maar het blijft vooralsnog stil vanuit Venlo.
Dat vertelt advocaat Bjorn Jegers in gesprek met L1.Blote kont

?De betreffende supporter kreeg na de wedstrijd van VVV-Venlo tegen Ajax de lachers op zijn hand, door scheidsrechter Kevin Blom zijn blote kont te tonen. Hij wilde er maar mee zeggen dat hij vond dat Blom slecht floot. VVV kon er iets minder om lachen en stuurde de man een stadionverbod. Daar kwam echter veel kritiek op via social media.


Racistische geluiden

De club kwam vervolgens met een update. Op de eigen website schreef de club dat de supporter niet alleen zijn billen toonde, maar ook racistische geluiden maakte. Dit tot grote verbazing van de supporter, die zegt van niets te weten. Zijn advocaat, Jegers, vroeg VVV vervolgens om bewijs van dit vermeende racisme. "Maar ik krijg niet eens een ontvangsbevestiging."


Nul reactie

Jegers is verbaasd. "Wij willen bewijzen hebben. Ik heb twee mails gestuurd; nul reactie. Nu heb ik ze een sommatie-mail gestuurd, waarin staat dat ik het juridische standpunt inneem dat ze geen bewijs hebben en dat het stadionverbod per direct moet worden teruggedraaid. Als je zegt dat je getuigen hebt, dan moet je verklaringen hebben en die staan op papier. Het lijkt me de normaalste zaak van de wereld dat de andere partij die verklaringen dan ook mag zien."


Overtuigd van bewijslast

Een woordvoerder van de club laat weten dat de zaak bij voetbalbond KNVB ligt. "Er is een onafhankelijke commissie mee bezig en zij zijn overtuigd van de bewijslast. We wachten een besluit van de KNVB af, daar staan we als club verder buiten."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!