PowNed verwijdert beelden van date Onno Hoes

Onno Hoes en Robbie Hasselt, als selfie gemaakt door Robbie.
De verborgen camerabeelden van burgemeester Onno Hoes met een jonge man, zijn door omroep PowNed van de eigen website en uitzendinggemist.nl verwijderd.
Dat bleek vrijdag tijdens een zitting bij de rechtbank in Amsterdam.

Eis Hoes

De burgemeester van Maastricht eist dat de omroep de beelden rectificeert, verdere verspreiding onmogelijk maakt en de originelen aan hem afstaat. De scheidend burgemeester meent dat hij heimelijk is gefilmd tijdens een privéafspraak met de toen 21-jarige Robbie Hasselt. Ook vindt Hoes dat PowNed zonder enig maatschappelijk belang zijn eer en reputatie heeft geschonden.

Lees ook: Onno Hoes wil toyboy-beelden vernietigd hebben

Iets mis
PowNed-voorzitter Dominique Weesie liet de rechtbank vrijdag weten dat de gewraakte uitzending inmiddels is verwijderd van de eigen website, uitzendinggemist.nl en het Youtube-kanaal van de omroep, voor zolang de bodemprocedure in de kwestie loopt.

De advocaat van Hoes zei dat de beelden nog niet overal weg zijn. Weesie: "Mocht de uitzending nog op de NPO-site staan, dan is er iets misgegaan."

Niet aanwezig
Burgemeester Hoes zelf was niet aanwezig bij de behandeling van de zaak. Weesie was er namens PowNed samen met zijn advocaat. Ook Robbie Hasselt, die de beelden maakte, was aanwezig met zijn raadsman.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!