Maastricht geeft geen subsidie aan afscheidscadeau Leers

© Loraine Bodewes
De gemeente Maastricht geeft geen financiële steun aan het afscheidscadeau van voormalig burgemeester Gerd Leers. Een subsidie aan het documentaireproject is geweigerd.
Zuyderzigt vroeg een bijdrage van 12.500 euro om het financiële gat deels te dichten.

Herinnering

Het documentaireproject kost volgens een collegenota van het stadsbestuur 71.500 euro, waarvan 40.000 euro is toegezegd. Dat geld is grotendeels bij elkaar gebracht met de opbrengst van de inzamelactie na het afscheid van Gerd Leers als burgemeester van Maastricht, met als doel een blijvende herinnering in de stad te realiseren.
Daarvoor passeerden diverse ideeën de revue, waaronder een integriteitscongres.

Coffeeshopgeld

Dat idee werd geweigerd door burgemeester Onno Hoes omdat 20.000 euro van het bij elkaar gebrachte geld afkomstig bleek van de Vereniging Officiële Coffeeshops Maastricht. Hoes verklaarde het geld daarop als 'besmet'.

Mijn Maastricht

Het stadsbestuur weigert nu ook een subsidie aan het meest recente idee: een documentaireproject onder de naam 'Mijn Maastricht'. De reden daarvoor is dat 'een gefundeerd plan over het verwerven van de nu nog ontbrekende gelden ontbreekt', staat in de collegenota. Ook zijn er twijfels over het maatschappelijk rendement.
Richard Dols van de stichting Zuyderzigt zegt mogelijk donderdag met een reactie te komen op de afwijzing. "Maar daar moet ik me nog even over bedenken."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!