Twijfels over kenniscentrum Weert

© L1
Een meerderheid van de Weerter gemeenteraad vindt dat er nog eens grondig gekeken moet worden naar de noodzaak van en draagvlak voor een nieuw centrum voor speciaal onderwijs in Weert.
VVD en D66 schreven een brief naar de gemeente, waarin ze hun bedenkingen uiten over de bouw van het Regionaal Kennis en Expertisecentrum (RKEC) aan de Beatrixlaan.

Twaalf miljoen euro

Daar krijgt een aantal instellingen op het gebied van speciaal onderwijs voor jongeren tot 23 jaar met leer- of opvoedingsproblemen huisvesting. Ze vormen daarvoor een coöperatie. De kosten zijn twaalf miljoen euro, waarvan de gemeente ruim acht miljoen betaalt, de instellingen ruim één miljoen en provincie twee miljoen.
VVD en D66 vrezen dat door ontgroening en het passend onderwijs, waardoor kinderen met problemen zo lang mogelijk op de eigen basisschool blijven, minder kinderen naar het RKEC zullen gaan.

Aantallen

De prognoses waren in 2013 520 kinderen, een jaar later 490 en onlangs werd gesproken van 350 leerlingen die naar het RKEC gaan, geven VVD en D66 in de brief aan. Beide partijen vragen zich dan ook af of het RKEC niet te groot wordt en niet beter ondergebracht zou kunnen worden in een bestaande school, zoals de St.-Martinusschool die vrij komt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!