Portefeuilles opgestapte SP-gedeputeerden verdeeld

© Flickr/Patrick Ahles/CC BY-NC-ND 2.0
Het provinciebestuur heeft de portefeuilles verdeeld van de afgetreden SP-gedeputeerden Marleen van Rijnsbergen en Bob Ruers.
Die traden vrijdag af omdat de collegepartijen PvdA en D66 een motie van afkeuring steunden over de opstelling van gedeputeerde Ruers in het dossier van het omstreden Venlose windmolenpark. De SP zag daar een gebrek aan vertrouwen in.

Duurzame energie

PvdA-gedeputeerde Eric Geurts krijgt er de overgang van Limburg naar duurzame energie bij, onder meer via windmolens. Ook mijnschade en mijnwater plus leefbaarheid en sociale veiligheid gaan onder zijn verantwoordelijkheid vallen.

Sociale Agenda

De Sociale Agenda, arbeidsmigranten en het volkshuisvestingsbeleid worden een zaak van D66-gedeputeerde Hans Teunissen.

Asbestsanering

Aan de portefeuille van CDA-gedeputeerde Ger Koopmans is het toezicht op de financiën van gemeenten toegevoegd, aan die van CDA-gedeputeerde Hubert Mackus asbestsanering, waterveiligheid en waterschappen.

Klimaatakkoord

VVD-gedeputeerde Joost van den Akker heeft er de uitvoering van het klimaatakkoord en het arbeidsmarktbeleid bij gekregen. De portefeuille van gouverneur Theo Bovens is uitgebreid met burgerparticipatie.
De fractievoorzitters van de vier overgebleven coalitiepartijen CDA, VVD, D66 en PvdA hadden vooraf ingestemd met de herverdeling van de portefeuilles.

Verkiezingen

De partijen hebben na het vertrek van de SP nog een nipte meerderheid van 24 van de 47 zetels in het Limburgs Parlement. Op 20 maart volgend jaar zijn er verkiezingen voor een nieuwe provinciale volksvertegenwoordiging.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!