Recreanten malen niet om verhuisde molen in Beesel

© Gé Hirdes (MGL)
De verhuizing van molen de Grauwe Beer in Beesel is een feit. Toilet, kleine keuken, elektriciteit; het is er nu allemaal. Maar recreanten laten de molen vooralsnog links liggen.
Door de verhuizing is de Grauwe Beer voortaan gevrijwaard van schade door hoog water.

Geen vrijwilligers
En de hoop was dat de molen ook een pleisterplaats voor toeristen en recreanten zou worden, zeker als de nu nog braakliggende ruimte tussen de molen en de Maas is veranderd in de geplande bloemenweide met picknickplek. "Er zijn allerlei ideeën, maar we hebben tot nu toe nog geen vrijwilligers kunnen vinden om ze te realiseren", zegt Joep Derckx van stichting Korenmolen de Grauwe Beer.
Geen alcohol
"Bovendien mag er ook niet zo heel erg veel in en om de molen. Beperkte horeca, dus alleen koffie, thee of frisdrank. Geen alcohol. Een winkeltje mag ook niet. Daar zijn in ieder geval geen vergunningen voor. Misschien dat we hooguit wat van ons zelf gemalen meel en eventueel wat streekproducten aan de man mogen brengen."

Terrein afwerken
De molen mag wel dienst doen als expositieruimte, zegt Derckx verder. Maar vooralsnog heeft zich niemand gemeld. En dus wordt de molen net als voor de verhuizing regelmatig gebruikt voor het malen van meel. De stichting Korenmolen Grauwe Beer richt zich daarom nu nog maar even op het afwerken van het terrein rondom de molen. De verwachting is, zo zegt Derckx, dat het de hele zomer zal duren eer alle puntjes op de i zijn gezet.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!