Moordzaak Sven Prins: schutter wil plots verhaal doen

De plek waar de liquidatie plaatsvond. Inzet: Sven Prins. © Beeld: archief L1
Een bijzondere wending in de zaak Sven Prins. Jurandy T. (33), de man die tot levenslang is veroordeeld voor de moord op Prins, wil een verklaring afleggen.
In januari van dit jaar werden Jurandy? en zijn vrienden Sergio K. (28) en Xionel B. (40) veroordeeld voor de liquidatie van Prins. Alleen Jurandy kreeg levenslang; de andere twee kregen dertig jaar gevangenisstraf.Volledige ontkenning

Tot dusver ontkende het drietal iedere betrokkenheid bij de dood van Prins. Er werden zelfs alibi's opgevoerd, maar deze werden door zowel justitie als de rechtbank als ongeloofwaardig beschouwd. Het is nog onduidelijk wat Jurandy nu precies over de zaak wil vertellen. Volgens zijn advocaat Serge Weening zal zijn cliënt verklaren wat zijn rol is geweest. De advocaten van de andere twee veroordeelden willen aanwezig zijn als de hoofdrolspeler zijn verhaal doet.


Automatisch wapen

Prins werd op 25 september 2015 doodgeschoten op de Zeekoelen-rotonde in Brunssum. Daar ging een wilde achtervolging aan vooraf, waarbij er werd geschoten met een automatisch geweer. Jurandy zou nu ook willen verklaren dat hij in die achtervolgingsauto heeft gezeten. De rechtbank in Maastricht acht bewezen dat hij het automatische wapen gebruikte, Sergio met een handwapen schoot en Xionel de auto bestuurde. Zij zijn, zo stelde de rechtbank, een gevaar voor de maatschappij.


De dood van Prins zou het gevolg zijn van een conflict tussen hem en één van de drie mannen. Betrokkenen kenden elkaar uit het drugsmilieu. Op 19 december komt de zaak voor in hoger beroep.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!