Opvallend: 'moslimhotel' Roermond groenste van Nederland

© Google streetview
Hotel Swalmerhof in Roermond blijkt het energiezuinigste hotel van Nederland te zijn.
Dat meldt RTL Nieuws op basis van cijfers van de Nederlandse bookingsite Bookdifferent.com.

CO2-uitstoot

Op die website kun je onder andere een verblijf selecteren op basis van zijn CO2-voetafdruk. Met een formule wordt de uitstoot van koolstofdioxide per gast per nacht voor een hotel berekend.
Villadelux Swalmerhof, zoals de officiële naam is van het hotel aan de Swalmerstraat, heeft de allerlaagste CO2-voetafdruk van alle hotels in heel Nederland: 0,05 kg.

Klein hotel

Het hotel heeft negen kamers en richt zich volgens de eigenaar vooral op moslimgezinnen. RTL Nieuws sprak met een totaal verraste eigenaar, Crit Lambriex, die overhoop ligt met de gemeente omdat het illegaal gevestigd zou zijn. Hij heeft er niet speciaal moeite voor gedaan om energiezuinig te zijn. Wel heeft hij een boiler die alleen water verwarmt als er gasten zijn en de energie voor de boiler komt van zonnepanelen. Verder heeft hij ledlampen in zijn hotel.
De website Bookdifferent.com verklaart dat vooral kleine en sobere hotels hoog scoren op energiezuinigheid. Hoe groter het hotel, hoe meer energie verbruikt wordt. Zeker als er ook nog een zwembad is of er wellness wordt aangeboden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!