Bijeenkomst voor ‘roze ouderen’ in Roermond

COC Limburg start in Roermond met maandelijkse bijeenkomsten voor 'roze ouderen.'
Op 25 juni is in de Jo Gerrishal om twee uur ’s middags de eerste bijeenkomst voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT) in de leeftijd van ongeveer vijftig tot zeventig jaar.
Organisator Gonnie Perrée is acht jaar lang betrokken geweest bij soortgelijke bijeenkomsten in Geleen.

Behoefte

Het COC meldde onlangs dergelijke bijeenkomsten in meerdere Limburgse steden op te willen zetten. "Voortschrijdend inzicht", noemt Perrée dat, omdat de LHBT-gemeenschap behoefte heeft om met gelijkgestemden te praten. "Als je ouder wordt, raak je geïsoleerd als homo of lesbienne", legt Perrée uit. "Je gaat niet meer zo veel uit, je hebt minder vrienden, je bent minder mobiel. Mensen trekken zich terug en er is in Limburg nog steeds een conservatieve houding ten opzichte van homoseksualiteit. Dat hebben we onlangs nog in de media kunnen lezen."

Verhalen kwijt

Tijdens de bijeenkomsten van het COC kunnen ‘roze ouderen’ hun verhalen aan elkaar kwijt. "Je wil met mensen praten die dezelfde seksuele voorkeur hebben, omdat je toch andere ervaringen in het leven hebt", aldus Perrée. "In Geleen hadden we altijd een bepaald thema of muziek, maar we merkten dat mensen voordat het programma begon, een uur nodig hadden om gewoon even een babbeltje met elkaar te maken."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!