Fractievoorzitter SP Venlo draagt stokje over

© iStock / Gemeente Venlo
Fractievoorzitter Ton Heerschop van SP Venlo draagt per direct het stokje over aan raadslid Angelique Weingarten.
De 53-jarige Heerschop doet een stapje terug, omdat hij het te druk heeft met andere werkzaamheden. Angelique Weingarten wordt de eerste vrouwelijke politieke leider van SP Venlo.

Aanvoerder
"Al bij mijn kandidatuur voor de Tweede Kamer in 2017 heb ik Angelique gevraagd of zij op termijn het stokje van mij zou willen overnemen", laat de aftredende fractievoorzitter op de site van de SP weten. "Feitelijk verandert er weinig, Ton blijft raadslid, ik neem zijn functie over als aanvoerder van de fractie", zegt de 51-jarige Weingarten.

Beste debater
Ton Heerschop nam in 2013 het fractievoorzitterschap van Alexander Vervoort over die toen wat gas terugnam vanwege persoonlijke redenen. Heerschop boekte meerdere successen in de Venlose raad. Zo was hij in 2014 de eerste die de prijs voor beste debater van de raad kreeg. Ook behaalde de partij onder zijn leiding in dat jaar een verdubbeling van het aantal zetels; van twee naar vier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!