Bijna 15.000 euro subsidie voor renovatie orgel

© iStock
De stichting Renovatie Kathedraal Roermond krijgt bijna 15.000 euro subsidie van de gemeente Roermond voor de renovatie van het orgel van de kathedraal.
Met de bijdrage van de gemeente is bijna al het geld verzameld om te kunnen starten met de tweede fase van de renovatie van het instrument.

Half miljoen euro

In totaal kost het verbouwen van het orgel zo’n half miljoen euro.

Eerste fase

Het werk is onderverdeeld in drie fases. Vorig jaar september werd gestart met het eerste deel, dat onder meer bestond uit het demonteren van het uit 1957 stammende orgel.
De totale kosten hiervan, 191.000 euro, had de stichting al bij elkaar gekregen. Naar verwachting wordt in juli de eerste fase afgerond.

Tweede fase

De tweede fase behelst onder meer het in elkaar zetten van het vernieuwde orgel, het monteren van de orgelpijpen en het stemmen.

Eerste concerten

Uiteindelijk zal de complete renovatie waarschijnlijk tot 2018 duren. In dat jaar zijn de eerste orgelconcerten op het vernieuwde orgel gepland. Tot die tijd worden eucharistievieringen begeleid op een klein elektronisch orgel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!