Duizenden jassen ingezameld: daklozen winterproof

© L1
In Maastricht zijn vrijdagochtend 3830 warme jassen overhandigd aan hulporganisaties voor daklozen.
Volgens de initiatiefnemers is de inzameling een overweldigend succes. Lammycoats, ski-jacks en lange wollen mantels. Het is maar een kleine greep uit de verzameling jassen die zijn ingeleverd.

Grote vlucht

De inzamelingsactie begon op 8 oktober bij de première van King Lear van de Toneelgroep Maastricht en daarna ontstond er al snel een sneeuwbaleffect. Op social media daagden Maastrichtenaren elkaar uit om een jas te doneren. Ook prominenten onder wie burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht, gouverneur Theo Bovens en politiechef Ingrid Schäfer-Poels stonden een jas af en riepen anderen op om mee te doen.
Restaurantgasten
De grootste bijdrage kwam van de eigenaar van een café-restaurant in Maastricht. Hij leverde de jassen in die klanten na een 'warme avond' lieten hangen en niet meer ophaalden: twee grote zakken met herenjassen en een zak damesjassen.
Winterproof
De actie is een initiatief van de stichting Samen voor Maastricht. Omdat het aantal dak- en thuislozen in de stad toeneemt, willen zij Maastricht 'winterproof' maken. De ingezamelde jassen worden onder andere geschonken aan het Leger des Heils, de kledingbank, de voedselbank en Vluchtelingenwerk.

Luister ook: Maastricht zamelt duizenden winterjassen in voor daklozen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!