Woningen futuristische wijk Reuver in de verkoop

Placeholder voor 1Limburg berichten © 1Limburg
Driedubbele beglazing, extra dikke muren, zonnepanelen en speciale pompen die op ingenieuze wijze energie uit de buitenlucht trekken.
De veertig koopwoning van de Reuverse nieuwbouwwijk Oppe Brik, die op donderdagavond officieel in de verkoop gaan, zijn allemaal een soort zelfstandige fabriekjes.

Geen energierekeningen

Bedoeling is, dat de bewoners nooit een energierekening op de deurmat krijgen. Immers: de huizen 'bedruipen' zich als het ware helemaal zelf dankzij nieuwe technieken die erin verwerkt worden. In wijk Oppe Brik, waar naast de 40 koopwoningen die de gemeente Beesel bouwt en meteen zonder winst te maken doorverkoopt aan de nieuwe bewoners/eigenaren ook 105 huurwoningen worden neergezet, komt ook geen gasleiding te liggen.
<Veertig koopwoningen
De veertig koopwoningen zijn nu al helemaal uitgetekend. Zoals ze op het filmpje staan, zullen ze er straks in werkelijkheid ook uitzien. Wat je ziet, is wat je krijgt, zegt ook de Beeselse wethouder Jan Smolenaars daarover. Die vertelt verder dat de starterskoopwoningen zo rond de twee ton zullen kosten, de tweekappers vanaf 285.000 euro en 295.000 euro en de vrijstaande woningen vanaf 325.000 euro.

Met winst doorverkopen

Overigens zullen de toekomstige eigenaars wel een anti-speculatiebeding moeten tekenen. Het is immers niet de bedoeling dat de woningen snel met winst worden doorverkocht. Volgens wethouder Smolenaars hebben zich vooraf al zo'n vijftig mensen gemeld die interesse hebben in een van de veertig koopwoningen in Oppe Brik.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!