De drie dagen van Tom, OLS en het grasmaaierballet

De tourkoorts in Limburg is net als de hittegolf voorbij vanwege het uitvallen van Tom Dumoulin in de Tour de France. Maar er gebeurde meer in onze provincie. Dit is de week in beeld.
De optocht, de schietwedstrijd en de afterparty. Een heet Roermond stond afgelopen weekend in het teken van het Oud Limburgs Schutterfeest. En het OLS gaat zaterdag verder. Dan strijden 36 schutterijen om de overwinning.
Het eerste schot was zondag van Theo Bovens. © Bas Quaedvlieg
Het OLS kreeg te maken met wisselvallig weer. Gelukkig waren er genoeg mensen die een handje hielpen. © John Peters
Veel bezoekers van OLS in Roermond hadden last van de hitte en moesten even afkoelen. © Bas Quaedvlieg
Het was warm tijdens het OLS in Roermond. Dus: lekker afkoelen na de optocht. © Bas Quaedvlieg

De drie dagen van Tom

Geen drie weken maar drie dagen, langer duurde de Tour de France niet voor Tom Dumoulin. Van de tijdrit in Utrecht naar de witte trui in Zeeland. En van het vertrek uit Antwerpen naar... huis.
Dag 1: Tom Dumoulin finisht zaterdag tijdens de openingsrit van de Tour de France. Hij eindigt als 4e. © ANP/ Bas Czerwinski
Dag 2: Tom Dumoulin vertrekt in de witte trui uit Utrecht. Tijdens de 2e etappe rijdt het peloton naar Zeeland. © ANP/ Erik van 't Woud
Dag 3: Tom Dumoulin en Wout Poels vertrekken uit Antwerpen tijdens de 3e etappe van de Tour de France. © ANP/ Bas Czerwinski
Dag 3: De val van maandagmiddag betekende voor Tom Dumoulin het einde van de Tour de France. © ANP/ Marcel van Hoorn
Bij een hooibrand in Sittard kwam donderdag veel rook vrij. De brandweer bedacht een manier om het vuur snel te blussen en tilde het hooi met een grijpmachine op.
Een hooibrand in Sittard zorgde voor veel rook. De brandweer tilde het hooi op zodat het makkelijker te blussen was. © AS Media
Acht dames die gezeten op grasmaaiers een nieuwe tuin- en dierenvoerwinkel openen. Het is geen alledaags schouwspel, zo vlak langs de snelweg A73 ter hoogte van Horst. De acht dames die vrijdagmiddag de grasmaaiers bestuurden en er zo een heus grasmaaiersballet van maakten, hebben in totaal zeven weken van zware trainingen achter de rug.
© Laurens Eggen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!