Oud-renner Tankink wordt energieman op Chemelot Campus

© Chemelot/George Deswijzen
De wielercarrière van Bram Tankink is dan wel voorbij, maar hij komt niet in een zwart gat terecht. De 39-jarige jarige oud-prof begint dinsdag aan een nieuw hoofdstuk op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen.
Tankink gaat zich daar bezighouden met ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie.

Samenloop

"Ook tijdens het wielrennen hield ik me al bezig met het lezen over duurzame energie. Het grappige was dat ik tijdens mijn fietsrondes vaak voorbij het DSM-terrein kwam. Dan dacht altijd als ik daar eens kon werken en mijn steentje zou kunnen bijdragen om dat terrein duurzamer te maken, dan zou ik dat heel gaaf vinden. Vorig jaar werd ik door gebeld of ik wilde meedenken. Dit was echt een perfecte samenloop van omstandigheden", zo zegt Tankink.

Twente

De geboortige Tukker kwam 15 jaar geleden naar Limburg en woont inmiddels met zijn gezin tot grote tevredenheid hier. Dat hij in Limburg kan blijven wonen, vindt hij dan ook geweldig.

Verbinden

Hij is dan wel gestopt als wielrenner, maar helemaal los laten kan Tankink de sport toch nog niet. Daarom begint hij voorlopig drie dagen bij Brightlands Chemelot Campus. Daar gaat hij aan de slag met het zoeken van financiers en bedrijven die zich bezig houden met innovaties. "Als er iets is wat ik achttien jaar heb gedaan dan is het het verbinden van mensen en het bouwen van een ploeg. Dat heb ik in het wielrennen gedaan, en ga ik ook bij Brightlands Chemelot Campus doen. Daar ligt mijn kracht en dan komen de mooie initiatieven vanzelf."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!