Britten woedend op 'hakkende' Maastrichtse student

Scafell Pike, de hoogste berg van Engeland (977 meter hoog). © Google
Student Oscar Santillan van de Jan van Eyck Academie in Maastricht heeft het topje van de hoogste berg van Engeland afgebroken en tentoongesteld.
Britse milieu- en toerismeorganisaties zijn woedend.

Brandstichting
De 34-jarige student hakte een stukje af van de berg Scafell Pike (977 meter) voor een kunstproject. De Londense galerie waar het stuk steen nu te bewonderen is, wordt bedreigd met brandstichting.

Cartoonesk beeld
De student begrijpt de woedende reacties niet. "Mensen hebben een cartoonesk beeld van een berg. Alsof die precies in een puntje uitloopt. En dat ik precies dat puntje heb afgepakt", zegt hij in het Radio1-programma Nooit Meer Slapen. "Door de stukjes in een andere context te plaatsen, krijgen ze ineens een hele andere en grotere betekenis", motiveert hij zijn actie.

Bonnefantenmuseum

Santillan neemt wel vaker iets mee van hoog gelegen punten. Daarvan maakt hij kunstwerken. Zo heeft hij eerder een hoopje zand van het hoogste punt van Nederland tentoongesteld in het Maastrichtse Bonnefantenmuseum. Dat leidde niet tot verontwaardigde reacties.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!