1Lunch: Belastingambtenaren Venlo voeren niks uit

© iStock
* Belastingambtenaren Venlo doen effe niks* Hele dag geen sneltrein Heerlen-Valkenburg* Gemeenten schieten pgb's voor1Lunch: snel op de hoogte tussen de soep en een broodje.

Acties fiscus bereiken Venlo

De estafettestakingen bij de Belastingdienst hebben vandaag Venlo bereikt. Enkele honderden medewerkers legden het werk voor twee uur neer. Ze willen een betere cao. De vakbonden houden in het hele land acties.

Geen sneltreinen Heerlen-Valkenburg

Een defect in de bovenleiding is er de oorzaak van dat de hele dag (tot 17:00 uur) geen sneltreinen rijden tussen Heerlen en Valkenburg. Veolia zet bussen in. De stoptreinen blijven wel rijden.

Gemeenten schieten pgb's voor

Zeker zeven Limburgse gemeenten schieten pgb’s van hun inwoners voor. De gemeenten willen daarmee voorkomen dat de zorg voor de mensen in de knel komt. Uit een rondvraag van de Limburgse kranten blijkt dat veel andere gemeenten dat ook willen gaan doen.

Wandelen tegen kanker

In Landgraaf en Sittard hebben wandelaars meer dan 100.000 euro bijeengelopen voor de strijd tegen kanker. Dit onder het motto Samenloop voor Hoop. In Weert wordt binnenkort voor dit doel gewandeld.
Samenloop voor Hoop in Sittard. © Twitter/Harrij Schmeitz

Handbaldagen in één hal

De Limburgse Handbaldagen zijn dit jaar nog maar op één plek: sporthal Fitland XL in Sittard. De Stadssporthal is afgevallen als speellocatie. Daar kwam de laatste jaren minder publiek, terwijl het in Fitland altijd lekker druk is.

Na de lunch

Vanmiddag wordt bij de politierechter in Roermond duidelijk welke straf een vrouw krijgt die vorig jaar verzon dat haar dochtertje van drie was overleden. Ze hing overal een zielig verhaal op, dat ze geen geld had. Zo wist ze spullen en diensten ter waarde van 1500 euro los te peuteren, zogenaamd voor de begrafenis.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!