A73 bij Horst nog hele nacht dicht

© Fer Traugott
De A73 bij Horst blijft nog de hele nacht dicht. Bij een zwaar ongeval vlogen woensdag twee auto's in brand en kwam een man om het leven.
De weg moet als gevolg van het ongeluk gedeeltelijk opnieuw geasfalteerd worden.

Dicht tot in nacht

Dat gebeurt in de nacht van woensdag op donderdag laat een woordvoerder weten. Eén rijstrook is gedurende de nacht wel open voor verkeer. Rijkswaterstaat gaat er vanuit dat de A73 morgenvroeg bij de ochtendspits weer volledig open is.

Auto's in brand

Bij het ongeval, woensdag aan het begin van de avond, waren vier auto's betrokken. Twee auto's vlogen vervolgens in brand. Daardoor is de schade aan het asfalt groot. Hulpdiensten sloegen vervolgens groot alarm, ook werd er een traumahelikopter opgeroepen.

Tweede ongeluk

Later op de avond was er nog een tweede ongeluk toen een automobilist achter op een stilstaande vrachtwagen reed. Daarbij raakte de bestuurder lichtgewond, maar was er wel veel blikschade. Als gevolg daarvan stond de file enige tijd helemaal stil. In de loop van de avond mochten automobilisten wel weer mondjesmaat via de vluchtstrook langs de afzetting.

Omrijden

Rijkswaterstaat raadt automobilisten in de richting van Nijmegen aan om vanaf knooppunt Zaarderheiken via de A67, A2 en A50 om te rijden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!