Gemeenten laten onderzoek doen naar toezichthouder Veolia

© Flickr/Dirk-Jan Kraan
22 Limburgse gemeenten gaan hun relatie onderzoeken met het Roermondse bedrijf Trafficon, dat toezicht houdt op de regiotaxi van Veolia.
De Heerlense wethouder Peter van Zutphen zegt in de Limburgse kranten dat de Zuid-Limburgse gemeenten die zaken doen met het bedrijf, besloten hebben een onafhankelijk onderzoek in te stellen. Van Zutphen zegt dat de Noord- en Midden-Limburgse gemeenten zich daarbij aansluiten.

Bedrijfsspionage

Vorige week onthulde de Limburgse kranten dat Trafficon-directeur Chrit Wolfhagen met NS-dochter Abellio samenspande in het bedrijfsspionageschandaal dat Veolia ernstig dupeerde. Een bedrijf waar Wolfhagen mede-eigenaar en -bestuurder van is, nam tijdelijk oud-directeur René de Beer van Veolia in dienst, die bedrijfsgeheimen lekte naar de NS-dochter.

Update:

Chrit Wolfhagen zegt toe te juichen dat er een onderzoek komt omdat zo duidelijk wordt of en zo ja in welke mate Trafficon betrokken is in het schandaal.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!