Schippers steunt zorg in Limburgse krimpregio's

Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Edith Schippers © ANP/Martijn Beekman
Minister Edith Schippers van volksgezondheid gaat het makkelijker maken om geld beschikbaar te stellen voor zorg in krimpregio's zoals delen van Limburg.
De bewindsvrouw kwam vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer met een reeks voorstellen om de zorg in krimpregio's in Limburg, Friesland, Zeeland en Groningen te verbeteren. Een van haar plannen is om het eenvoudiger te maken om geld beschikbaar te stellen voor spoedeisende hulp of acute verloskunde.

Huisartsen
Zo moet het voor huisartsen aantrekkelijker worden om zich in dit soort dunbevolkte gebieden te vestigen. Zorgverzekeraars krijgen voortaan meer mogelijkheden om deze artsen extra te belonen.

Vergrijzing
"Het krimpen van de bevolking hoeft op zich geen probleem te zijn", schrijft Schippers, "maar het gaat vaak samen met een vergrijzing van de bevolking en dus ook een verandering van de zorg die mensen nodig hebben. Ik wil zorgen dat in krimpregio's voldoende zorg van goede kwaliteit blijft."

Onderzoek
Om de zorg in krimpregio's in de gaten te houden laat Schippers jaarlijks onderzoek doen naar de staat van de spoedeisende hulp, huisartsen, wijkverpleegkundigen en verloskundigen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!