Volgelingen van 'seksrabbijn' neergestreken in Susteren

Parkmanager Remco Pluim (rechts) begroet leden van het gezelschap van de omstreden 'seksrabbijn'. © ANP/Marcel van Hoorn
De grote groep orthodoxe joden rondom de omstreden 'seksrabbijn' Eliezer Berland is neergestreken in Limburg.
Vrijdagavond is de groep gearriveerd op camping Hommelheide in Susteren.

Lawaai

Volgens een vaste bewoner van het park arriveerde de groep van zo'n 250 mensen rond 18:00 uur met bussen en was het een chaos. "Het duurde uren voordat voor iedereen een huisje gevonden was en in de tussentijd rammelden ze aan de deuren van alle huisjes, ook de bewoonde."

Zeeland

De groep orthodoxe joden vertrok vrijdag uit Zeeland, waar ze de afgelopen weken geregeld overlast veroorzaakte. Aan de leiding van het bungalowpark had de groep al laten weten uiterlijk tot eind maart te zullen blijven.

Ontucht

De rechtbank van Haarlem bepaalde eerder dit jaar dat de omstreden rabbijn moet worden uitgeleverd aan Israël. De 77-jarige man wordt daar verdacht van ontucht met minderjarige meisjes. Maar omdat hij tegen die uitspraak in beroep is gegaan, mag Berland voorlopig nog in Nederland blijven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!