Nieuws

Gemeente Sittard-Geleen kwetsbaar voor cyber-aanvallen

© Istock
De gemeente Sittard-Geleen is kwetsbaar voor cyber-aanvallen, zo blijkt uit een onderzoek door de Rekenkamercommissie van die gemeente.
De commissie adviseert de gemeenteraad dan ook de informatiebeveiliging hoog op de agenda te zetten en maatregelen te nemen.

Voorbeeld

Met name het college, de raad en het directieteam moeten wat de commissie betreft het goede voorbeeld geven om het hele gemeentelijk apparaat bewust te maken van informatiebeveiliging.

Ethisch gehackt

Bij het onderzoek, dat vorig jaar werd uitgevoerd, werden eerst verschillende kwetsbare plekken gevonden door een ethisch hacker. Door die gaten bleek het in een aanvullend onderzoek mogelijk om het systeem binnen te dringen.

Onvoldoende bewust

Die gaten zijn inmiddels gedicht, maar toch is er volgens de rekenkamercommissie een 'onvoldoende bewustzijn van de gevonden kwetsbaarheden' en ontbreekt 'een lerende houding.'

Stein

Behalve het onderzoek in Sittard-Geleen lichtte de rekenkamercommissie ook de gemeente Stein door. Daar bleken de zaken beter op orde.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!