1Lunch: Patiënteninformatie VieCuri ligt voor het oprapen

© Istock
* Hond Nero weer thuis na beslaglegging incassobureau* 'Genoeg draagvlak voor stakingen VDL Nedcar'* Limburgse game-ontwikkelaars tweede bij wedstrijd in Hollywood
Hond Nero weer thuis na beslaglegging incassobureau
Duitse dog Nero is terug bij zijn baasje Harry van der Schoot uit Bergen. Maar het verhaal van de hond die door een deurwaarder in beslag werd genomen krijgt nog een staartje. De anonieme weldoenster die de schuld bij de deurwaarder heeft betaald, verwacht namelijk wel dat Van der Schoot dat bedrag van 2500 euro aan haar terug betaald. Lees hier meer.
© L1 / Guus Benders

Limburgse game-ontwikkelaars tweede bij wedstrijd in Hollywood

Vijf Limburgse game-ontwikkelaars zijn tweede geworden bij een wedstrijd van Universal Studios in Hollywood. Hun spel Backpack to the Future, gebaseerd op de filmklassieker Back to the Future, leverde hen een plekje in de finale op. Lees hier meer.

'Genoeg draagvlak voor stakingen VDL Nedcar'

FNV Bondgenoten zegt dat er bij VDL Nedcar in Born genoeg actiebereidheid onder het personeel is om opnieuw te staken. Vakbondsbestuurder Hans Wijers vertelde in de L1 Ochtendshow dat de leden nog steeds onverminderd achter de eisen staan. Er zou verdeeldheid zijn over de acties omdat een deel van het personeel vreest voor een nog groter banenverlies als BMW de productie verder zou terug schroeven. Lees hier meer.

IJsselmeerziekenhuizen van Limburgse zorgondernemer failliet

Het is einde verhaal voor de IJsselmeerziekenhuizen van de Limburgse zorgondernemer Loek Winter. De rechtbank Midden-Nederland heeft de ziekenhuizen donderdagochtend failliet verklaard. Het gaat om MC Zuiderzee, MC Emmeloord, MC Dronten en Verloskundigenpraktijk De Kreek. Lees hier meer.
© ANP

'Patiënteninformatie VieCuri viel uit broekzak tijdens pauze'

Een medewerker van de kinderafdeling van ziekenhuis VieCuri in Venlo is de gevoelige patiëntinformatie verloren toen ze tijdens haar pauze naar buiten ging. De papieren vielen uit haar broekzak. Dat schrijft VieCuri in een persverklaring. Het zou gaan om patiëntenlijsten en niet om patiëntendossiers. Lees hier meer.
© Google Streetview

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!