L1mburg Centraal: Een extra uurtje slaap vannacht

© iStock
De klok een uurtje terug, nu al Halloween in Ulestraten, een voedselkaravaan door Venlo, einde tennisseizoen Demi Schuurs en meer nieuws...
Een uurtje langer slapen vannacht
Er is volop discussie over, de zomer- en wintertijd. Vannacht is het weer zover. De klok wordt verzet, een uur terug naar wintertijd. Misschien wel voor de laatste keer. Europese landen mogen straks namelijk zelf weten welke tijd ze hanteren. Dan zou het zomaar kunnen gebeuren dat Nederland een uur achter loopt op onze buurlanden. Robert Janssen zoekt uit wat dat betekent voor Limburg.
In Ulestraten vieren ze nu al Halloween
Vleermuizen, graven, spoken en pompoenen. Het is weer bijna Halloween. Mensen die wel houden van een potje griezelen kunnen dit weekend al beginnen. In Ulestraten vanavond bijvoorbeeld. Zo'n honderd vrijwilligers zijn daar in touw om vanavond een halloweentocht te organiseren.
Voedselkaravaan trekt door de regio Venlo
Venlo is een van de acht steden in ons land die meedoen aan de voedselkaravaan. Insteek is het contact tussen boer en burger. Na de aftrap vanochtend waren er excursies in de regio naar inspirerende boerenbedrijven met onder meer kippen, varkens en biologische tuinbouw, later op de dag gevolgd door enkele themabijeenkomsten in Venlo.

Voetbal

MVV speelde dit seizoen al zes uitwedstrijden. Zes keer wist de club met punten terug naar Maastricht te komen. Topprestatie zou je denken, maar het bezoek aan Helmond Sport gisteravond voelt toch een beetje als een nederlaag. Roda JC blijft maar aanmodderen in de eerste divisie. Op bezoek bij Jong AZ, de ploeg die toch een paar plekken lager staat op de ranglijst, kwam Roda niet goed uit de verf. Het team van Robert Molenaar heeft daardoor nu al vier duels op rij niet weten te winnen.

Tennisseizoen voorbij voor Demi Schuurs

Tennisster Demi Schuurs kan met vakantie. Gisteren sneuvelde ze in het dubbelspeltoernooi van de WTA Finals in Singapore en dat betekent dat haar seizoen erop zit. Maar wat een jaar. In januari begon de 25-jarige Schuurs aan het tennisseizoen als nummer 44 van de wereld. Ruim negen maanden later is dat helemaal anders. Als nummer 7 van de wereld en met zeven titels kwam ze vorige week aan in Azië als de speelster met de meeste titels dit jaar. Dat is ook goed geweest voor de bankrekening.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!