Werkloosheid daalt: minder WW-uitkeringen in Limburg

Volgens het UWV zal het tempo van de banengroei in Limburg vertragen © UWV
Het aantal Limburgers met een WW-uitkering is in april met 1200 gedaald ten opzichte van maart. Verreweg de meesten hebben werk gevonden.
Uitkeringsinstantie UWV spreekt van een 'kentering' op de Limburgse arbeidsmarkt.

Herstel van economie

De forse daling van het aantal WW-uitkeringen is volgens het UWV een indicatie dat herstel van economie en arbeidsmarkt ook in Limburg doorzet. Een woordvoerder geeft aan dat de daling van het aantal uitkeringen te zien is in alle sectoren.

Afname van 4 procent

De afname van het aantal WW-uitkeringen is over heel Limburg gemeten 4 procent. In Noord-Limburg bedraagt de daling 5 procent, Midden-Limburg meldt 4 procent minder WW’ers en in Zuid-Limburg turft het UVW een afname van 3 procent.

Bouw en uitzendwerk

Sectoren die er uitspringen zijn vooral bouw en bouwnijverheid, waar in totaal circa 175 mensen aan de slag zijn gegaan. Ook uitzendwerk en financiële en zakelijke diensten laten een opleving zien, meldt het UWV.

Daling in Simpelveld

Het aantal WW-uitkeringen in Limburg is op dit moment nog vrijwel gelijk aan dat van een jaar geleden: ongeveer 30.000, maar het UWV verwacht een daling over heel 2015. De grootste daling van het aantal uitkeringen is te zien in Simpelveld: van 301 naar 270, een afname van 10 procent.
In Beesel en Bergen werden in een maand tijd respectievelijk 8,5 en 9,2 procent minder werkloosheidsuitkeringen verstrekt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!