Nieuwbouw en renovatie Sittardse wijk Sanderbout van start

In de Veestraat in Sanderbout worden 36 karakteristieke mijnwerkerswoningen gerenoveerd en verbouwd tot seniorenwoningen.
Daarnaast worden door woningcorporatie ZOwonen nog 58 woningen in de Veestraat gesloopt en vervangen door 40 nieuwe eengezinswoningen, waarvan 34 sociale huurwoningen en 6 koopwoningen.

Laatste fase

Deze werkzaamheden vormen de laatste fase van MijnZuid, een project om de Sittardse wijken Sanderbout, Thienbunder en Achtbunder drastisch te vernieuwen.
Door de provincie Limburg, de gemeente Sittard-Geleen en ZOwonen is gezamenlijk ruim 25 miljoen geïnvesteerd in de grondexploitatie. ZOwonen heeft daarnaast nog een bedrag van 20,4 miljoen uitgetrokken voor de realisatie van de huurwoningen.

Herontwikkeling

Na het sluiten van de samenwerkingsovereenkomst in februari 2011 zijn ZOwonen en de gemeente Sittard- Geleen aan de slag gegaan met de herontwikkeling van MijnZuid.
Dit leidde in eerste instantie tot veel protest onder de buurtbewoners. In overleg met de Stichting Jacob Kritzraedt en de monumentencommissie is er een nieuw plan ontwikkeld.

Bestemmingsplan

In december 2014 werd het nieuwe bestemmingsplan vastgesteld en in april van dit jaar begon ZOwonen met de eerste fase van sloop van de woningen aan de Irisstraat. Op deze plek worden 12 woningen gesloopt en 10 nieuwe gebouwd. Daarnaast wordt een blok met 4 woningen gerenoveerd.

Achtbunder

Later deze maand begint ZOwonen in Achtbunder met de bouw van 15 patiowoningen. Na de zomervakantie start de bouw van 16 patiowoningen op de Schoollocatie. Een woordvoerster van ZOwonen laat weten dat het project begin 2017 wordt afgerond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!