Drie jaar gevangenisstraf voor seksueel misbruik stiefdochter

© Flickr/mystic_mabel/CC BY-SA 2.0
Een 32-jarige man uit Reuver heeft drie jaar gevangenisstraf gekregen voor het seksueel misbruiken van zijn stiefdochter.
Van die drie jaar, zijn zes maanden voorwaardelijk. Daarnaast moet de verdachte een schadevergoeding betalen. Dat heeft de rechtbank Limburg dinsdag beslist.
Het meisje was tijdens het seksuele misbruik 11 jaar oud en de dochter van zijn toenmalige echtgenote. De verdachte heeft het misbruik altijd ontkend, maar de rechtbank acht de verklaring van het slachtoffer echter geloofwaardig. Zijn stiefdochter kon tot in details vertellen welke seksuele handelingen de man bij haar heeft verricht.

Ondeugdelijk

Ook zou de verdachte tegen kennissen verklaard hebben dat hij een lange gevangenisstraf vreesde voor 'ondeugdelijke' handelingen met zijn stiefdochter.
Verkrachting echtgenote
De echtgenote en de moeder van het slachtoffertje zou ook verkracht en bedreigd zijn door de man, maar dat achtte de rechtbank niet bewezen.

Geen verantwoordelijkheid
De rechtbank rekent het de verdachte zwaar aan dat hij geen verantwoordelijkheid heeft genomen voor wat hij heeft gedaan. Naast zijn gevangenisstraf krijgt hij ook een contact- en een locatieverbod.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!