Feestje voor winnende OLS-schutterijen

© L1
De beste schutterijen van het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) van 2018 zijn dinsdagavond gehuldigd in het provinciehuis in Maastricht.
De gouverneurs van beide Limburgen waren aanwezig bij de huldiging.

Ontvangst

De winnende schutterij uit Sevenum, schutterij Sint Sebastianus, de nummer twee Sint Petrus en Paulus uit Susteren-Heide en de schutterij die derde werd, Sint Sebastianus Herkenbosch werden feestelijk ontvangen in het gouvernement.

Ceremonie

Tijdens de ceremonie verzorgden de verschillende muziekkorpsen van de aanwezige schutterijen de muzikale begeleiding. Schutterij Sint Sebastiaan uit Schimmert die tijdens het OLS 2018 in Ophoven (B) de Esprit-prijs, voor onder meer de beste muziek tijdens het defilé won, werd ook gehuldigd, net als schutterij Sint Martinus Linne die de nieuwe Europese schutterskoning leverde op het Europees Schutters Treffen in augustus in Neer.

WMC

Tenslotte werd fanfare Monte Corona uit Kronenberg in het zonnetje gezet door de gouverneur vanwege de goede score tijdens het Wereld Muziek Concours 2017 in Kerkrade.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!