Pinkpopdrama hakt er flink in: agente zit ziek thuis

© Karlijn Houterman (Twitter)
Een politieagente die als één van de eerste hulpverleners aanwezig was op de plek waar het dodelijke Pinkpopongeval gebeurde, heeft mogelijk Posttraumatisch Stresssyndroom (PTSS) overgehouden aan het incident.
De vrouw zit al een tijd ziek thuis.

Dodelijk drama
Op maandagochtend 18 juni reed een chauffeur in op een groep festivalbezoekers die op de Mensheggerweg zaten. Bij de aanrijding kwam een 35-jarige Heerlenaar om het leven en raakten drie anderen zwaargewond.

Nachtdienst

De agente had nachtdienst en reed na de alarmering meteen naar de plaats van het drama. De gebeurtenis in Landgraaf heeft een diepe indruk op haar gemaakt. "Het is niet meer de vrouw die ik voor 18 juni kende", meldt haar echtgenoot op Facebook. "Ze is stil en afwezig. Slaapt zeer slecht en 'spookt' 's nachts door het huis rond en is emotieloos."

Vorm van PTSS

Haar werkgever steunt de agente en heeft haar het advies gegeven om voorlopig thuis te blijven. Ook is er een traject opgestart om te onderzoeken waar de klachten vandaan komen. "Uit de eerste resultaten blijkt dat ze vorm van PTSS kan hebben", zegt de man van de agente. "De komende dagen worden er diepere onderzoeken gedaan."

Gas terug

De echtgenoot van de vrouw doet zijn verhaal op Facebook. Hij is ondernemer en kondigt aan dat hij zelf ook een tijdje vrij neemt om voor zijn vrouw te zorgen. "Voor mij even geen werk. So be it. Het minste wat ik voor mijn schat kan doen is haar nu bijstaan."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!