Nieuws

Maastricht favoriete bestemming voor spontane treinreis

© iStock
Maastricht is de populairste bestemming voor een spontane treinreis in Nederland. De provinciehoofdstad houdt Amsterdam en Leeuwarden achter zich.
Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction in opdracht van de NS onder 1.000 Nederlanders in de leeftijdscategorie 15 tot 70 jaar.

Treinreis

Ongeveer driekwart van de ondervraagden vindt dat een uitje onderweg al begint. 71 procent vindt de reis zelfs net zo belangrijk als de bestemming. Het vervoer wordt bij voorkeur wel ruim op tijd geregeld.
Houden ze dan helemaal niet van spontane acties? Jawel, ruim 72 procent zou direct meegaan als ze spontaan een uitje aangeboden krijgen.

Londen

Voor een spontaan uitje is een weekend weg in eigen land het populairst, gevolgd door een stedentrip of een weekend weg in Europa. Op de vraag: 'Waar ga je naartoe als je spontaan een buitenlandse treinreis aangeboden krijgen?' antwoordden de meeste mensen Londen, gevolgd door Berlijn en Parijs.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!