L1mburg Centraal: 'De SP in Limburg likt haar wonden'

© L1
Zaterdag in L1mburg Centraal: Hoe verder zonder SP?
Maar ook: boeren vrezen varkenspest.

Hoe verder zonder SP in provinciebestuur

De SP in Limburg likt haar wonden, een dag nadat de partij uit het provinciebestuur stapte.

Boeren vrezen varkenspest

De Afrikaanse varkenspest staat voor de deur. In de Ardennen zijn wilde zwijnen aangetroffen die het virus dragen. Varkenshouders in Limburg en Brabant proberen er alles aan te doen zodat de Afrikaanse varkenspest niet het land in komt. Strikte hygiene op het bedrijf en flyeren op tankstations aan snelwegen. Want vanuit hier kan de pest overslaan naar de varkensstal.

Terug naar de 80's

E.T., walkmans, getoupeerde haren, dikke strepen eyeliner. Oftewel de 80's. Wie ook nog vaak met weemoed aan die tijd terugdenkt moet absoluut naar Luik. Daar is een tentoonstelling geopend met alle hoogtepunten uit die mooie jaren '80. Ook verslaggever Jo Cortenraedt keert graag even terug naar de 80's.

Van der Breggen wint wereldtitel

Anna van der Breggen heeft op grootse wijze de wereldtitel op de weg in de wacht gesleept. De olympisch kampioene kwam in de 156,2 kilometer lange wedstrijd in en rond Innsbruck solo over de finish.

Roda wint opnieuw uitwedstrijd

Het vergaat Roda JC goed op vreemde bodem. Twee van de drie wedstrijden werden gewonnen. Gisteravond speelde Roda in Leeuwarden tegen het nog ongeslagen Cambuur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!