Bezoekje aan Maastrichts terras fors duurder

© ANP
Een bezoekje aan het terras in Maastricht is een stuk duurder geworden. Voor een rondje drinken betaal je € 21,10. Dat is een stijging van 4,8 procent ten opzichte van vorig jaar.
Horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners onderzocht in 21 grote steden de prijzen van consumpties op de terrassen.

Tiende plaats

Maastricht staat in dit onderzoek op een gedeelde tiende plaats, samen met Enschede. Amsterdam is de duurste terrasstad van Nederland. Daar betaal je voor hetzelfde rondje € 23,05. De voordeligste steden zijn Almere, Arnhem en Breda. In vergelijking met vorig jaar steeg Maastricht vijf plaatsen in de top tien met duurste terrassen in Nederland.

Stijging

Vorig jaar betaalde je in Maastricht nog € 20,13 voor twee koffie, twee glazen fris, twee bier en twee rosé. Dit jaar ligt die prijs bijna een euro hoger. Daarmee is de prijs van drinken op het terras in Maastricht bovengemiddeld gestegen.

Biertje?

Radler is steeds populairder geworden op het terras. Vorig jaar verkocht slechts 50 procent van de terrassen Radler, dit jaar heeft bijna elk terras het frisse zomerbier op de kaart staan. De prijs voor een Radler bleef overigens overal ongeveer gelijk. Ook cocktails als Gin/Tonic, Hugo en Aperol Spritz zijn populair. En de speciaalbieren doen het goed.

Alcoholvrij

Een nieuwe trend is de verkoop van alcoholvrij bier. 93 procent van de terrassen verkoopt dit jaar 0.0 bieren op het terras, vorig jaar was dit slechts 32 procent.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!