Oud-directrice Nissehoff wil schadevergoeding van Venray

© Archief L1
Oud-directrice Achten-Peeters van kinderdagverblijf De Nissehoff in Venray klaagt de gemeente aan voor een schadevergoeding.
Haar zoon, die ook werkzaam was in de opvang, gaat dat hoogstwaarschijnlijk ook doen. De Nissehoff werd vorig jaar op last van de gemeente gesloten, maar volgens de rechter was dat onterecht.

Angstcultuur

Het kinderdagverblijf kwam begin vorig jaar in opspraak. Personeel sprak over een angstcultuur binnen de muren van De Nissehoff. De toenmalige directrice Anita Achten-Peeters zou kinderen te hard aanpakken. Ook waren er conflicten met medewerkers. Mede nadat enkele ouders hadden geklaagd over de gang van zaken moest de de opvang dicht.

Persoonlijke schade

Volgens de rechter was er onvoldoende grond voor een onmiddellijke sluiting. Anita Achten-Peeters dient een schadeclaim in bij de gemeente. Niet alleen wegens het faillissement van De Nissehoff maar ook omdat ze persoonlijke schade heeft opgelopen door de hele affaire.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!