CDA-raadslid Penders eerder veroordeeld voor mishandeling

© CDA Echt-Susteren
CDA-gemeenteraadslid Julien Penders uit Echt-Susteren is al eerder veroordeeld voor mishandeling.
Die vond plaats in november 2011. Hij kreeg toen van de politierechter een geldboete van 430 euro. Het slachtoffer kreeg een schadevergoeding van 278 euro.

Schedelbreuk

Maandag kreeg Penders een tweede veroordeling op zijn strafblad. Het gerechtshof in Den Bosch veroordeelde hem tot een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden in een andere mishandelingszaak. Hij sloeg op kerstavond 2011 een man in een kroeg in Maastricht een schedelbreuk.

Partij wist ervan

Penders mag van het CDA in Echt-Susteren raadslid blijven, ondanks de twee veroordelingen voor mishandeling. De lokale afdeling van de partij zegt dinsdag op de hoogte te zijn geweest van zijn eerste veroordeling.

'Lichte mishandeling'

Volgens voorzitter Marc Rooijen van de CDA-afdeling is de straf van de politierechter meegenomen in de uitspraak van het gerechtshof. "Het is ons bekend en daarbij gaat het om een lichte mishandeling", zo stelt hij. "Bovendien is er na december 2011 niks meer gebeurd", aldus Rooijen.
De landelijke integriteitscommissie van het CDA gaat de zaak onderzoeken en komt aan het einde van de zomer met een bindend oordeel over Penders.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!