L1mburg Centraal: '500 woonwagenplaatsen gevraagd'

© L1
Woensdag in L1mburg Centraal: Woonwagenplaatsen, de Blerickse wijk Vastelaovendkamp, gezondheidsakkoord, Groene Ster, Bram Tankink, Highlinen en meer Limburgs nieuws.

500 woonwagenplaatsen gevraagd

In Limburg staan er in totaal 428 woonwagenbewoners op een wachtlijst voor een standplaats. Dat blijkt uit onderzoek van L1 onder alle Limburgse gemeenten en onder de woningcorporaties.

Één jaar na de moord op Ömer Köksal

Is de rust in de Blerickse wijk Vastelaovendkamp teruggekeerd? Morgen is het exact 1 jaar geleden dat Ömer Köksal aan de rand van de wijk werd doodgeschoten. Blerickenaren lieten weten dat er al veel langer onrust in de wijk was, en dat er weinig tegen werd opgetreden. Ze voelden zich niet gesteund door de gemeente Venlo. De gemeente beloofde beterschap. Maar is er daadwerkelijk iets veranderd? Ruud van Broekhoven ging terug de wijk in.

Limburgs gezondheidsakkoord

Het is alle hens aan dek voor de gezondheid van werknemers in Limburg. Gisteren bleek uit cijfers van het UWV dat bedrijven moeite hebben om aan personeel te komen. Niet in het minst omdat veel Limburgers langs de kant staan met gezondheidsproblemen. Overheid, werkgevers en universiteit willen daar nu iets aan doen met een gezondheidsakkoord.

David tegen Goliath in KNVB-Beker

Het is David tegen Goliath, vanavond in de KNVB Beker. Amateurclub Groene Ster uit Heerlerheide ontvangt eredivisionist SC Heerenveen. Het resultaat is vandaag niet het belangrijkste voor de amateurs, ze weten dat ze normaal gesproken kansloos zijn. Maar het moet vooral een voetbalfestijn zijn voor de mensen uit Heerlen.

Highlinen in Heerlen

Niet iedereen durft het. Je hebt er een gezonde portie lef voor nodig om de volgende extreme sport te beoefenen: op grote hoogte balanceren op een touwtje. Het heet highlinen. Deze week kun je dat uitproberen in Heerlen, tijdens het Dutch Mountain Film Festival. Onder meer bij Carbon6, het voormalige CBS-gebouw. Tussen de hoge gebouwen hangen lijnen. En onze dappere Rian Moonen durfde daar wel even op te klimmen...

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!