Drie aanhoudingen bij grote controle touringcars

© Fer Traugott
De politie hield vrijdag samen met de douane en de marechaussee grootschalige controles op internationale bussen, onder andere op de A67 bij Sevenum.
De controles werden vrijdag - behalve bij Sevenum - uitgevoerd bij de grensovergangen van Eersel, Hazeldonk en De Lutte.

Arrestaties

In totaal werden er bij die controles drie mensen aangehouden, nog niet bekend is waar de mensen tegen de lamp liepen. Twee personen werden opgepakt omdat ze illegaal in het land waren, de derde had een vals paspoort.

Mooi resultaat

Een politiewoordvoerder noemde het zaterdag 'een mooi resultaat'. "Op zoveel gecontroleerde touringcars en passagiers valt dit natuurlijk enorm mee."
Hoewel er weinig boetes zijn uitgedeeld en verdachten zijn opgepakt, zullen dit soort acties volgens hem zeker vaker plaatsvinden. "We zullen ze met bepaalde regelmaat herhalen en ook vinden steekproefsgewijs kleinere controles plaats." Hij noemde recente controles in Amsterdam en Venlo als voorbeeld.

Lijnbussen

Dagelijks rijden er tientallen internationale buslijndiensten door Nederland. Deze lange afstandsbussen rijden onder andere naar Brussel, Barcelona, Londen, Milaan, Sarajevo, Berlijn en Praag.

Samenwerking

Sinds de grenscontroles binnen de Europese Unie zijn weggevallen werken de lidstaten nauw samen op het gebied van veiligheid, omdat misdaad zich niet tot de nationale grenzen beperkt. De actie van vrijdag was een gecoördineerde actie waaraan verschillende landen meededen zoals Zweden, Engeland, Hongarije, Roemenië, België en Frankrijk.
De controle duurde tot vrijdagavond 24:00 uur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!