Fusie maakt BVB Substrates grote speler op Europese markt

© iStock
BVB Substrates uit Grubbenvorst gaat samen verder met het Finse Kekkilä. Door de fusie groeit het bedrijf uit tot een grote speler op de Europese markt voor verrijkte potgrond.
Het nieuwe bedrijf gaat verder onder de naam Kekkilä-BVB. De fusie heeft geen gevolgen voor de 280 medewerkers. Ook blijven de directies, locaties en bedrijfsnamen bestaan.

Joint venture

Kekkila en BVB kennen elkaar al jaren. Het Finse bedrijf is een toeleverancier van grondstoffen van BVB. Het nieuwe bedrijf wordt een joint venture waarbij het Finse moederbedrijf Vapo Oy een meerderheidsbelang van 70 procent krijgt en BVB Substrates 30 procent.

Globalisering

Volgens topman Peter Jan Kuipers van BVB is de fusie van groot belang voor het bedrijf. "De globalisering en de dynamische wereldeconomie vragen om spelers van formaat. Wereldspelers die in staat zijn in te spelen op de vraag van de toekomst, de schaalvergroting en de nieuwe eisen van de afnemers", stelt Kuipers. "De fusie geeft ons de productiecapaciteit die nodig is om de wereldmarkten te blijven bedienen."

Expertise

Vooral op het gebied van productontwikkeling moeten de twee bedrijven elkaar gaan versterken. Kuipers: "Door gebruik te maken van elkaars expertise en onderzoeksfaciliteiten kunnen we onze R&D naar een nóg hoger niveau tillen."
BVB Substrates heeft vestigingen in Grubbenvorst, De Lier, Heemsterveen, Bedburg in Duitsland en het Zweedse Bredaryd. Het nieuwe bedrijf heeft 500 medewerkers en een omzet van 250 miljoen Euro.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!