Venlonaren willen Tiny Houses: 'Er is meer naast werk'

© Roos Ewals
Na een goed bezochte informatiebijeenkomst lijkt niets de realisatie van Tiny Houses in Venlo nog in de weg te staan. Eerder zette de gemeente Venlo het licht al op groen.
Het enige waar de initiatiefgroep nog naar zoekt, is een gunstige bouwlocatie. Tiny Houses zijn kleinschalige woningen die op duurzame wijze worden gebouwd.

Aarde redden

"Ik wil graag parttime werken en daarnaast bezig kunnen zijn met muziek en roadtrippen", zegt initiatiefneemster Roos Ewals uit Tegelen. Ze is van mening dat ze dat niet zo eenvoudig kan doen met een hypotheek van twee of drie ton. "En ik wil daarnaast proberen om de aarde een beetje te redden."

Enthousiaste bezoekers

Maandag hield de initiatiefgroep een tweede informatiebijeenkomst. Daar kwamen ruim 30 mensen naar toe. "Dat had ik niet gedacht, ik zag weer een paar nieuwe gezichten. Het is een mix van jong en oud", zegt de Tegelse.
Haar algemene indruk was dat de bezoekers enthousiast waren. "Een paar hebben al toegezegd zich in te schrijven zodra er een geschikte locatie is."

Indeling

Het initiatief wil werken met Cube Homes. "Je hebt dan het comfort van een reguliere woning en je kunt zelf het aantal vierkante meters bepalen", zegt Ewals. Zo is de vorm van het huis, het aantal verdiepingen en inrichting zelf te bepalen door de eigenaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!