Nieuws

Politieke vragen over slechte communicatie Chemelot

De zwarte rookpluim boven het Chemelot-terrein, vrijdagavond. © Double Eye/Ivo Goessens
GroenLinks Sittard en de lokale partij DNA stellen vragen over de volgens hen gebrekkige communicatie van Chemelot, afgelopen vrijdagavond.
Omwonenden van het Chemelot-terrein in Geleen werden toen opgeschrikt door enorme knallen. Boven het terrein waren zwarte rookwolken te zien.

Omwonenden klaagden onder meer op social media over het gebrek aan informatie. Ook bij de redactie van L1 kwamen telefoontjes binnen van verontruste buurtbewoners.

Geen gevaar
Volgens fractievoorzitter Math Nijsten van DNA werd er niet goed gecommuniceerd. "De communicatievraag was groter dan de communicatie, want er kwam niks." Volgens een woordvoerder van Chemelot was er geen gevaar voor de omgeving.

Toch is dat volgens GroenLinks-fractievoorzitter Kim Schmitz geen reden om de communicatie niet meteen op gang te brengen. "Stel je voor dat de communicatie ook zo beroerd verloopt bij incidenten die een grotere impact op de omgeving hebben."

Twitter
Volgens Schmitz zou Chemelot meer gebruik moeten maken van social media als Twitter om omwonenden meteen te informeren.

Lees ook:- Zwarte roet na knallen bij Chemelot in Geleen- Hulpdiensten evalueren informatievoorziening Chemelot

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!