Nieuws

Oppositie wil discussie over containercomplex Baarlo

Oppositiepartijen CDA en AndersNu dienen dinsdag tijdens de raadsvergadering van de gemeente Peel en Maas een motie in om beleid en uitvoering van de midstay opnieuw ter discussie te stellen.
Of de motie een meerderheid haalt, is twijfelachtig.

Gemoederen lopen op
In de motie roepen CDA en AndersNu college en raad op het vastgestelde beleid over midstay en de uitvoering daarvan opnieuw ter discussie te stellen nu de gemoederen in Baarlo hoog oplopen vanwege de komst van wooncontainers in de wijk Kuukven. Het is de uitvoering van in 2013 vastgesteld beleid waarbij grote huisvesters van arbeidsmigranten zorgen voor huisvesting voor woonurgenten.

750 arbeidsmigranten
De eerste huisvester die daaraan moet voldoen is Work and Stay vanwege de legalisatie van huisvesting voor 750 arbeidsmigranten bij camping Breebronne in Maasbree vorige maand. "Het beleid is bewust vastgesteld zonder kaders om alle mogelijkheden van uitvoering ervan open te laten", zegt CDA-raadslid Roel Boots. "Er zijn meer mogelijkheden dan nu worden benut."

Afgekeurd of opgeschort
De indieners van de motie willen bovendien afdwingen dat de vergunningaanvraag voor het tijdelijk complex in de Baarlose wijk Kuukven afgekeurd of opgeschort wordt om te voorkomen dat die vanwege het overschrijden van termijnen rechtsgeldig wordt. Ton Hanssen laat al weten dat zijn eenmansfractie in kan stemmen met de motie, van de coalitiepartijen aarzelt de VVD nog.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!