Leudal brengt wensen woonwagenbewoners in kaart

© L1/Riël Linssen
De gemeente Leudal gaat de wensen van de boze woonwagenbewoners uit Heythuysen in kaart brengen om zo tot een nieuw woonwagenbeleid te komen.
Dat heeft de gemeente de bewoners toegezegd in een gesprek.

Actie

Vorige week bezetten zo'n dertig woonwagenbewoners een stuk grond in Heythuysen dat door de gemeente te koop was gezet. Hiermee wilden ze aandacht vragen voor het tekort aan standplaatsen voor hun gemeenschap. De bewoners liggen al jaren in de clinch met de gemeente.

Woonwagenbeleid

De gemeente gaat het woonwagenbeleid opnieuw bekijken. "De komende maanden gaan we daarom graag met de woonwagengemeenschap in gesprek om de behoefte aan standplaatsen in kaart te brengen, de lokale woonwensen te bespreken en ook de verdere situatie van de woonwagengemeenschap in beeld te brengen", zegt wethouder Arno Walraven in een persbericht. Op basis hiervan moet een nieuw woonwagenbeleid komen.

Woede

Op meerdere plekken in Limburg zijn woonwagenbewoners boos. Jarenlang probeerden gemeenten via een sterfhuisconstructie om van de kampjes af te komen door geen nieuwe standplaatsen vrij te geven. Dit tot grote woede van woonwagenbewoners. Vorige week werd er niet alleen in Heythuysen actie gevoerd. Ook in Beek en Heerlen werd een terrein bezet.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!