'Water maaien' ter voorbereiding van Roermond CitySwim

© Rob Korsten
Het Waterschap Limburg is bezig met het 'maaien' van de Roer en de Maas. Dit doen ze om ervoor te zorgen dat de zwemmers tijdens de Roermond CitySwim veilig de finish kunnen bereiken.
Roermond City Swim vindt plaats op 25 augustus en wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Er wordt geld bij elkaar gezwommen voor verschillende goede doelen.

Zwemmers verstrengeld

"Wij maaien de waterplanten om te voorkomen dat de zwemmers vast komen te zitten in de planten. Door de warmte groeien de planten hard. Er is dus een grote kans dat we dit vlak voor het evenement nog een keer over moeten doen", vertelt Rob Korsten, regiobeheerder van Waterschap Limburg.

Kleine vissen

Het maaien is niet schadelijk voor de vissen. "Er zwemmen hier alleen maar kleine vissen en door de planten weg te halen, zorgt dit eigenlijk ook alleen maar voor meer zuurstof", legt Korsten uit.

Stofzuiger gevonden

Ook gaan ze vlak voor het evenement nog met een paar duikers het water in om de route van de zwemmers na te gaan. "Zij gaan kijken of er voorwerpen liggen waar mensen ze zich aan kunnen bezeren. Vorig jaar hebben we bijvoorbeeld nog een stofzuiger uit het water gehaald", zegt Korsten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!