Nieuws

Vier gevaarlijke Limburgse wegen krijgen trajectcontroles

© iStock
Om de veiligheid te verbeteren krijgen vier N-wegen in Limburg vanaf eind volgend jaar een trajectcontrole.
Het gaat om de N275, N564, N277 en N270.
In totaal krijgen twintig gevaarlijke N-wegen in Nederland (vaak provinciale wegen) trajectcontroles. Het Openbaar Ministerie (OM) maakte woensdag bekend dat er ook controles op vier Limburgse worden uitgevoerd.

Flitspalen

De aan elkaar gekoppelde flitspalen die de gemiddelde snelheid over een bepaalde afstand meten, komen op wegen met veel verkeer en ongelukken.
Meer slachtoffers
Uit analyses is gebleken dat juist op deze twintig wegen relatief meer verkeersslachtoffers vallen dan op andere wegen en dat er vaak te hard wordt gereden.
Het gaat om wegen waar een maximumsnelheid van zowel 80 als 100 kilometer per uur geldt. Van eind 2018 tot en met eind 2019 worden alle twintig trajectcontroles in fases geplaatst en aangezet. Wie te hard rijdt, krijgt dan een boete.

N275
De N275 is de oost-westverbinding vanaf de A73 in Blerick tot aan de A2 bij Nederweert. De weg is 28 kilometer lang.

N564
De weg vormt een oost-westroute vanaf Weert naar de grens met België ten zuiden van Budel en is 9 kilometer lang.

N277
De N277 vormt een vrij lange noord-zuidroute vanaf de A50 bij Ravenstein tot aan de N273 bij Kessel. Opvallend is dat er weinig plaatsen op de route van de N277 liggen. Ysselsteyn is de enige kern van betekenis die de route doorkruist. De weg is 67 kilometer lang.

N270
De N270 ligt tussen de Ring Eindhoven en de N271 bij Well en is 46 kilometer lang.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!