Nederweert waarschuwt voor malafide klusjesmannen

© Istock
De gemeente Nederweert en de politie waarschuwen voor malafide Ierse klusjesmannen. Ze zouden al meerdere mensen hebben opgelicht.
De klusjesmannen staan bij mensen aan de deur en bieden aan om de gevel of het dak te reinigen. Ook kunnen ze worden ingehuurd als tuinier. Vervolgens krijgen mensen een flinke rekening gepresenteerd. De klussen zelf worden niet goed uitgevoerd.

Lastige zaak

Volgens de gemeente vertonen de klusjesmannen intimiderend gedrag. Er wordt geadviseerd om niet met de mannen in zee te gaan.

Mensen die opgelicht denken te zijn, kunnen zich melden bij de politie. Het is echter lastig om een zaak tegen hen te beginnen. "Er is alleen sprake van een strafbaar feit wanneer er daadwerkelijk aangetoond kan worden dat de bewoners opgelicht zijn", aldus de gemeente.

Beruchte mannen

De beruchte Ierse klusjesmannen duiken vaker op. Uit allerlei plekken in de provincie kwamen afgelopen jaren vergelijkbare meldingen binnen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!