Honden en bivakmutsen in Weert: 'Dachten aan een oefening'

© WeertdeGekste.nl
Getuigen van de aanhouding van de terreurverdachten in Weert, afgelopen donderdag, kunnen nog steeds amper bevatten wat ze hebben gezien. In een mum van tijd stonden er tientallen agenten op de Trancheeweg. "We dachten aan een oefening."
Het hele voorval vond plaats bij een parkeerplaats in de straat. Nietsvermoedende voorbijgangers zagen felle flitsen, hoorden knallen en zagen onder meer een gewonde verdachte in een politiewagen verdwijnen.

Gemaskerde mannen
Een getuige vertelt dat hij gemaskerde mannen achter een witte bus zag staan. "Ze droegen politievesten. Toen kwamen de flitsen en knallen en kwamen er nog meer mannen uit een bus. Het zag zwart van de mensen met bivakmutsen. Er waren 35 tot 40 agenten. Het ging allemaal heel snel."

Gewond afgevoerd

Getuigen zagen ook hoe een gewonde verdachte werd geboeid en in een politiewagen werd gezet. "Nee, er was geen ambulance aanwezig. Die is gewoon door de politie afgevoerd. Er is twee of drie keer geschoten en ik heb geen gevechten gezien. Het ging allemaal verschrikkelijk snel. Binnen een kwartier, twintig minuten was alles weer onder controle."Geen wildwest

De voorbijgangers omschrijven de actie als 'gecontroleerd'. "Dit was echt een geplande actie, het ging relatief rustig. Daarom dachten we ook dat het een oefening was. Er was geen wildwest. Later hoorden we dat het veel serieuzer was."


Vakantiepark

De terreurverdachten verbleven niet in een vakantiepark in Weert. Burgemeester Heijmans verklaarde eerder dat de mannen in een park in zijn gemeente woonden, maar trok die bewering vrijdag in na klachten van de manager van een vakantiepark in Weert. Zijn park ligt vlakbij de plaats waar de terreurverdachten werden aangehouden. Volgens de manager waren zijn gasten ongerust door de mededeling van de burgemeester.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!