Bezetting voorbij: woonwagenbewoners terug naar oude plek

© L1
De gemeente Beek heeft dinsdagmiddag met de woonwagenbewoners, die een parkeerplaats in Beek hebben bezet, afgesproken dat er samen naar een oplossing wordt gezocht voor het tekort aan staanplaatsen.
Voor nu kunnen de bewoners op een grasveldje staan bij de al bestaande plekken in Spaubeek. Dat is het resultaat van een vergadering van het College van B&W en een gesprek met de bewoners. Daarmee komt hun bezetting in Beek ten einde.

Toezegging

De bewoners bezetten sinds vrijdag vijf plaatsen op de parkeerplaats bij het zwembad De Haamen in Beek. Met deze actie wilden zij dat er een oplossing kwam voor het gebrek aan standplaatsen in de gemeente en daarmee ook een voorbeeld zijn voor andere woonwagenkampbewoners die met hetzelfde probleem kampen. "We zijn heel blij met deze toezegging en zullen woensdag teruggaan naar ons oude plekje in Spaubeek", aldus één van de bewoners.

Behoefte

De gemeente heeft dinsdagmiddag beloofd dat de bewoners woensdag voor 15:00 uur een brief ontvangen met de toezegging om naar een nieuwe plek te kijken en zij voorlopig op hun bestaande plek mogen staan. "Ze blijven niet staan waar ze nu staan. We moeten samen kijken naar een goede oplossing. Daarom gaan wij met iedereen een persoonlijk gesprek aan en inventariseren wat de behoefte is", aldus wethouder Ralph Diederen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!