'Code M is promotie voor Limburg'

© Facebook Code M
De familiefilm Code M is promotie voor Limburg op een normale manier, het is niet bedacht. Dat zegt producent Elbe Stevens maandagavond in AvondGasten.
Afgelopen weekend ging de film in première. Zaterdag in het DeLaMar Theater in Amsterdam, zondag was de Limburgse première in Kasteel Hoensbroek.

Centrale rol

"Limburg speelt een hele centrale rol in de film. Maar dat komt omdat hij (D’Artagnan, red) hier ook echt is overleden. En omdat het ook echt in en om Maastricht heeft afgespeeld", legt acteur Joes Brauers uit.

André Rieu

Maar dat is nog niet alles, de film heeft meer links met de provincie. Zo is de film bijna helemaal opgenomen in Limburg. Producent Elbe Stevens woont in Maastricht en hoofdrolspeler Joes Brauers komt uit Bocholtz. Ook André Rieu heeft een rol.

D'Artagnan

Code M vertelt het verhaal van Isabel. Het 11-jarige meisje vindt een eeuwenoude brief in haar opa's auto en deze lijkt te leiden naar het zwaard van D'Artagnan, de beroemde musketier. Naast Joes Brauers, spelen onder meer Robert de Hoog, Raymond Thiry, Beau Schneider, Derek de Lint en Senna Borsato mee.
Kasteel Hoensbroek staat met verschillende activiteiten ook na de première van Code M nog in het teken van D'Artagnan.

Lees hier meer over de film Code M.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!